Armbanden in alle kleuren en maten voor mannen en vrouwen!

gouden-armbanden  De populariteit van armbanden en sieraden gaat ver terug. Vaak waren het symbolen van macht en rijkdom en dit gaat zover terug als de Klassieke Oudheid. Hierin werd geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Beiden droegen sieraden, waaronder armbanden, om blijk te geven van hun status en imposante verschijning. Uiteraard werd hierbij ook geëxperimenteerd met een verscheidenheid aan materialen dat gebruikt kon worden om de armbanden te vervaardigen.

Keuze uit materiaal

Nog steeds vind je armbanden die gemaakt zijn van een ruime diversiteit aan materialen. Zo zijn er de luxere uitvoeringen die zijn samengesteld uit edelmetalen, als goud of zilver. Vaak worden deze gebruikt voor feestelijke gelegenheden of bij bijeenkomsten waar je helemaal mag uitpakken in verfijning en klasse. Ook kun je armbanden vinden die gemaakt zijn van onder meer, kralen, edelstenen, hout, glas, maar ook aluminium, plastic, stof of touw. Een combinatie van dergelijke materialen is uiteraard ook goed mogelijk, waardoor de mogelijkheden eindeloos worden.

Statement maken

Je kunt voor elke stijl wel een armband vinden, waaruit blijkt dat het een multifunctionele accessoire is die voor de meest uiteenlopende gelegenheden precies de juiste statement kan creëren. Armbanden zijn dan ook niet zomaar een gewild en geliefd onderdeel van de garderobe. Ze geven je de mogelijkheid om precies die stijl uit te dragen, zoals je graag gezien wilt worden. Ze kunnen je kledij opvrolijken, accentueren en net dat beetje extra schwung geven waar je naar op zoek was. Zo val je geheid op en zal iedereen onder de indruk zijn van je gevoel voor fashion.

Keuze te over

Door de ruime keuze aan materialen kun je zelf een armband samenstellen. Door meerdere armbanden bij elk te plaatsen, krijg je een zelfgecreëerd effect en kun je zelf kiezen welke combinatie je bevalt. Vaak zijn er ook armbanden te krijgen die zelf al zijn samengesteld. Een enkele armband kan daarentegen ook weer een specifieke uitstraling bieden. Soms kan een dun zilveren armband een verfijnde look geven en rust tonen voor de overall look. Bij een gala of bruiloft kunnen dergelijke armbanden ideaal werken.

Varieer met materiaal

Overdag kun je daarentegen eerder gaan voor materialen als houten kralen of leer, voor een speelsere, casual look. Ook kun je kiezen voor plastic materialen, waarmee je de armbanden kunt versieren met toevoeging van namen of woorden om een bepaald gevoel te krijgen. Hier kun je ook veren of touwtjes aan toevoegen om de armbanden nog meer te verrijken. Meer luxere versies, gemaakt van goud en zilver, kun je online vinden op bijvoorbeeld de website van de juweliersstore.nl