Tapijtreiniging Bedrijf Rotterdam

tapijtreiniging-rotterdamOp het moment dat je een tapijt koopt weet je zeker dat het ook bij gebruik vuil wordt. Het is belangrijk dat je op het moment van aanschaf weet van welk materiaal het tapijt gemaakt. Dat is belangrijk omdat je moet weten wat je moet doen als er door een of andere oorzaak een vlek ontstaat in het vloerkleed. Er kan een glas rode wijn, een kop thee of koffie op vallen. Dan moet u weten wat u moet doen om de vlek zo snel mogelijk te kunnen verwijderen. Ook zal het tapijt vuil worden door dagelijks gebruik. We nemen straatvuil mee naar binnen. Ondanks dat al het vuil grotendeels door het stofzuigen wordt verwijderd zal er toch vuil achterblijven. Het vuil zal een schurend effect hebben tussen de vezels. Daardoor zal het tapijt sneller slijten. Dit moeten we dus voorkomen. Wilt u het schoonmaken van uw tapijt uitbesteden? Kijk dan op Tapijtreiniging Rotterdam.

Reinigen tapijt

Regelmatig reinigen van het tapijt zal een onherstelbare schade aan het tapijt voorkomen. Het is mogelijk het tapijt zelf te reinigen. Ga daarvoor eerst langs de vakman zodat u de juiste materialen gebruikt. Laat je goed voorlichten. De keuze van reinigingsproducten is groot. Er zijn spray’s, shampoos en dergelijke verkrijgbaar. Ook zijn er producten die de kleur van het tapijt verbeteren. Tegenwoordig wordt er vaak gewerkt met droogshampoos.
Reinigingsmethoden

Droogpoeder Reinigen

Wanneer je zelf het tapijt wilt reinigen kun je dat doen door droogpoeder te gebruiken. Dit poeder moet je uitstrooien over het tapijt en daarna met een speciale borstel inborstelen. Wanneer het goed is in geborsteld kan het poeder na een korte inwerkperiode weer opgezogen worden. Het meeste vuil zal worden meegezogen. Niet alle bacteriën en ander microscopisch ongedierte zullen op deze manier worden verwijderd.
Inject-extractie methode. Je kan bij de vakman een reinigingstoestel huren waarmee water onder hoge druk in het tapijt wordt gespoten en gelijk ook weer wordt opgezogen. Door deze methode worden veel bacteriën en ander ongedierte die in het kleed aanwezig zijn verwijderd.

Stoomreiniging

Door het huren van een professioneel stoomreinigingsapparaat is het mogelijk om het kleed op een verantwoorde wijze schoon te maken. Hierbij wordt droogstoom met een zeer hoge temperatuur op het kleed geblazen. De bacteriën en microscopisch ongedierte zullen zeker hierdoor doodgaan. Wanneer je daarna het kleed nog een keer stofzuigt zal het zeker goed schoon zijn.

De vakman

Op de website tapijtenreiniging.nl kun je de keus maken om een vakman het tapijt te laten reinigen. De vakman weet precies wat hij moet doen. Hij zal altijd de juiste producten gebruiken. Wanneer het tapijt schoon is zal er een toplaag worden aangebracht. De toplaag voorkomt dat het kleed weer snel vuil wordt. Spreek de prijs af. De vakman kan het op de plaats schoonmaken of meenemen en op een afgesproken tijdstip weer terug brengen.

Tapijtreiniging Video


We zijn ook te vinden op Facebook!