Wat is CPS telefonie?

Wanneer men het heeft over CPS telefonie, dan wordt hiermee de ‘Carrier PreSelect’ Telefonie bedoeld (de CPS Telefonie & CPS). Via bovengenoemde, wordt gebruik gemaakt van andere telefoonaanbieders. Zij kopen belminuten groot in, waardoor zij in staat zijn uitgaande telefoongesprekken tegen een lagere prijs aan te bieden. 
Het is dus een methode, waarbij u uitgaande gesprekken kunt voeren via een ander lopend telefoonabonnement, dan welke u eerst de telefoondienst bij had afgesloten (in dit geval veelal KPN, gezien zij wettelijk verplicht zijn om Carrier PreSelect aan te bieden. Wel zal er voor de vaste telefoonlijn een bepaald bedrag moeten worden betaald. Dit gebeurt via KPN. De kosten die gemaakt worden via de andere telefoonaanbieder, worden vaak berekend per bel-seconde.

De uitgaande gesprekken kunnen zowel in binnen- alsmede buitenland plaatsvinden.

Om bovengenoemde een zo aantrekkelijk mogelijke optie te geven, is het raadzaam voor uzelf een overzicht te maken wat de voordelen zijn van het gebruiken van CPS Telefonie & CPS.
Het afsluiten van zo’n nieuw abonnement bij een andere telefoonaanbieder scheelt aanzienlijk in de belkosten, met vaak wel 20 tot 30% lagere gesprekstarieven. Wanneer u vaak belt naar het buitenland met uw vaste telefoon, kan dit voordeel u alleen maar meer plezieren, want het is nog goedkoper! En nog belangrijker, er hoeft geen nieuwe aansluiting te komen, omdat u bent geswitcht van telefoonaanbieder.
Een overzicht in de factuur, welke via de Carrier PreSelect Telefonie wordt uitgegeven en waarop wordt bijgehouden wanneer u heeft gebeld en voor hoelang en de daarbij horende kosten, komt elke maand bij u binnen. Zo heeft u altijd een goed overzicht van uw uitgaven. Het overzicht, dus de factuur, kan zowel via de post alsmede digitaal verzonden worden.
Andere voordelen zijn het behouden van eigen telefoonnummers, spraak- en dataverbindingen zowel in het binnenland alsmede in het buitenland.
Er is geen sprake van een contractuele verplichting, alleen de vaste telefoonverbinding via KPN is vast, het gebruik maken van de telefoonaanbieder wordt niet vastgelegd. Ook wordt u goed begeleidt door deze aanbieder. Bij onduidelijkheden kunt u altijd contact opnemen met hen.

Het gebruik maken van CPS – Carrier PreSelect Telefonie, wordt over het algemeen veel gedaan en is een goedkope manier van uitgaand telefoonverkeer, zeker wanneer u in een bedrijf werkzaam bent.