Verkoop, advies, installatie en onderhoud sfeerverwarmingstoestellen

Veel huizen maken gebruik van een centrale verwarming. Ondanks dat deze verwarming in een huis inbouw houtkachelvaak wordt gebruikt, missen veel woonkamers sfeer. Dat geldt vooral in huizen die alleen gebruik maken van een centrale verwarming of een vloerverwarming. Daarom worden er tegenwoordig veel sfeerverwarmingstoestellen aangebracht. Vaak wordt er dan een sfeerhaard geplaatst. Zo´n haard kan open of gesloten zijn. De belangrijkste taak van zo’n sfeerverwarming is gezelligheid in de woonkamer te verschaffen. De extra warmte die geleverd wordt, is natuurlijk meegenomen. De haarden zijn tegenwoordig in alle soorten en maten te verkrijgen. De sfeer wordt vooral bereikt door het knetteren van de vlammen, de stralingswarmte die verspreid wordt en de mooie rode gloed van de houtskolen. Voor een goed advies kunt u kijken bij de firma dvsvof.nl. Zij zijn een specialist op het gebied van de verkoop en onderhoud van houthaarden. Zij kunnen u gratis advies geven en tips meegeven omtrent installatie en onderhoud van de sfeerhaarden.

Soorten sfeerverwarmingstoestellen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten sfeerverwarmingstoestellen. De haard was jarenlang het belangrijkste middelpunt in een woonkamer. We spreken bij een sfeerverwarmingstoestel vaak over een kachel en een (hout)haard. Dat zijn in wezen twee verschillende sfeermakers. Een kachel is vrijstaand. Een haard is over het algemeen ingebouwd met eventueel een mooie schouw er rond. We maken hierbij gebruik van een open (houthaard) en een gesloten verbranding (gashaard). Bij een open verbranding zal de zuurstof, die voor de verbranding nodig is uit de ruimte worden onttrokken of er wordt een externe beluchting naar buiten toe gemaakt waardoor de gassen middels een afvoerkanaal naar buiten kunnen worden afgevoerd.

Tegenwoordig hebben de openhaarden geen open vuur meer zodat de zuurstof niet meer uit de ruimte wordt onttrokken. Omdat de moderne huizen zo goed zijn geïsoleerd zou dat gevaar kunnen opleveren. Om deze reden wordt er nu gebruik gemaakt van een gesloten verbranding. Hierbij wordt de zuurstof van buiten aangevoerd. Het is een dubbelwandige buis die voor de toevoer van de zuurstof zorgt en de afvoer van de rookgassen.

Ruime keuze aan sfeerhaarden

Omdat de keus zo groot is qua sfeerverwarmingstoestellen is het verstandig u eerst goed te laten informeren en rond te kijken om het aanbod te vergelijken. Weet u niet wat u het beste kunt gebruiken dan is een goed advies zeer belangrijk. Dat geldt zowel voor de aankoop van het sfeerververwarmingstoestel maar ook voor het onderhoud.

Haarden op Gas

In eerste instantie werden in de haarden hout, kolen of turf gestookt. Tegenwoordig is dat vaak gas omdat het gemakkelijk in gebruik is. Indien u gebruik maakt van een gashaard heeft u het gemak dat deze op afstand bediend kan worden. De hoogte van de vlam kan ook worden geregeld dus ook de warmte die uitgestraald wordt. De sfeer die een dergelijke haard meebrengt is zeer aangenaam.

Elektrische haarden en gel haarden

Indien u geen afvoerkanaal kunt plaatsen is het mogelijk om een elektrische haard of gel haard te plaatsen. Je krijgt dan wel het idee dat er een open haard is. Je ziet wel vlammen maar veel warmte afgeven zal deze niet doen. Een gel haard is duur in gebruik. De gelpotten zijn vrij snel opgebrand en moeten dan vervangen worden.

Tegenwoordig worden er veel accumulerende haarden gebruikt. Hierbij kunt u denken aan speksteenkachels. Het speksteen kan zeer goed warmte opslaan. Wanneer een dergelijke kachel vier uur brandt kan hij uit worden gedaan. De kachel zal dan nog vele uren warmte afgeven. Al met al kunt u uw huis een stuk gezelliger maken met een sfeerhaard en wij kunnen dit dan ook zeker aanraden. Vooral in de wintermaanden en op koude dagen heeft u hier veel plezier van!