Heerlijk uit eten in Bad Bentheim, Duitsland (vlakbij de grens ter hoogte van Oldenzaal).

Wie een uitstapje wilt maken naar de plaats Bad Bentheim zal daar zeker geen spijt van krijgen. Het isEtenCadeaukaart een Duitse stad die vlak bij de Nederlandse grens ligt, ter hoogte van Oldenzaal. Bad Bentheim is vooral bekend door het heerlijke eten, het kasteel Bentheim en de steensoort Bentheim zandsteen. De plaats is gelegen aan de Europese wandelroute E11. Deze wandelroute loopt van Scheveningen tot aan de grens van Polen en Litouwen.

Bezienswaardigheden in Bad Bentheim

Er zijn veel bezienswaardigheden waaronder het kasteel Bentheim met het kasteelmuseum, maar ook het openluchttheater, de Oostmolen in Gildehaus, het huis Westerhof, de Martin-Luther King kerk en nog veel meer.

Het kasteel van Bentheim is echt een bezienswaardigheid. Het is opgetrokken uit zandsteenblokken. Een deel van het kasteel wordt bewoont. De Kronenburg is het gotische woongedeelte. De bewoners van het kasteel is een adellijke familie. Enkele historische ruimtes zijn toegankelijk voor de toeristen. Bij een bezoek aan het kasteel zult u twee poorten betreden. In het kasteel zijn meerdere bouwstijlen te bewonderen. Het is zeker de moeite waard dat u de tijd neemt om het kasteel te gaan bezichtigen.

Restaurants in Bad Bentheim

Na een dag door het gebied gewandeld te hebben, verlangt u ’s avonds naar een heerlijke maaltijd. De Nederlanders die in de provincie Overijssel wonen kunnen er gemakkelijk gaan eten. Het is vaak dezelfde afstand dan wanneer men in een andere stad uit eten zou gaan. U merkt niets van de grensovergang, omdat er fysiek geen grens meer is tussen Nederland en Duitsland. Duitsland zal voor ons ook niet vreemd aanvoelen. U kunt aan de taal merken dat u in een ander land bent. De restaurants zijn er allemaal gastvrij. De keuze voor wat betreft de gerechten is groot. Er is voor iedereen een lekker gerecht te vinden.

Restaurants met amusement

Er zijn ook restaurants waar het personeel verkleed is. Dit maakt het allemaal nog leuker voor kinderen. Ook veel volwassenen kunnen dat waarderen. Eten in de stad is een belevenis die u niet snel zult vergeten. Het voedsel dat gegeten wordt, is vers. Dat komt omdat er jaarlijks veel toeristen door de stad trekken en er eten. Ook logeren er veel buitenlanders in de omgeving van de stad. Het maakt, wanneer u gaat eten in de stad, niet uit of u kiest voor echte Duitse of Chinese gerechten. Al de restaurants zijn van topklasse. Tijdens een vakantie is het verstandig zoveel mogelijk restaurants te proberen. U zult tijdens een vakantie natuurlijk niet alle restaurants kunnen uitproberen, maar u kunt wel een indruk opdoen. Wanneer u in het oosten woont heeft u wel de mogelijkheid om steeds weer een ander restaurant uit te proberen. Het is een heerlijk gebied om er op vakantie te gaan.