Welke aanbieders voor een hypotheek voor ondernemers moet ik kiezen?

Als je als ondernemer op zoek gaat naar een hypotheekverstrekker kom je in een wirwar van aanbieders terecht. Zeker als je online gaat zoeken. HypotheekGerenommeerde banken bieden financiering aan voor zzp’ers en dga’s maar er zijn ook andere mogelijkheden. Deze zijn niet allemaal even betrouwbaar. Het is erg belangrijk dat je een hypotheek vindt met eerlijke voorwaarden en een acceptabele rente. Doe je je onderzoek niet zorgvuldig genoeg dan kan het zomaar gebeuren dat je bepaalde addertjes onder het gras niet ziet en dat je daardoor onnodig in financiële problemen komt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Verschillende aanbieders van hypotheken voor ondernemers

Banken zijn niet de enigen die hypotheken en andere leningen voor ondernemers aanbieden. Er zijn ook vermogende particulieren die meer rendement uit hun vermogen willen halen en zich daarom aanbieden als financier voor ondernemers. Dit gaat meestal via een overkoepelend orgaan. Op zich is het geen bezwaar hiermee in zee te gaan, al is het soms afwachten of je het benodigde geld bij elkaar krijgt. Vaak wordt je aanvraag eerst beoordeeld en na goedkeuring opengesteld voor inschrijving. Dan is het dus de vraag of het gevraagde bedrag wordt gehaald. Dit soort investering wordt meestal niet voor een hypotheek gebruikt maar vaker voor het doen van zakelijke investeringen, bijvoorbeeld de voorfinanciering voor een grote opdracht.

Wat kan ik doen als ik zeker wil weten wat ik kan lenen?

Als je zeker wilt weten dat je het door jou gewenste bedrag kunt lenen dan kun je het beste in zee gaan met een bank als geldverstrekker of een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verstrekken van hypotheken aan zzp’ers en dga’s. Het voordeel is dat je direct weet waar je aan toe bent en dat je dus weet wat de mogelijkheden zijn. Wil je een bedrijfspand kopen, een woning of een woning annex kantoor dan wil je je slag kunnen slaan zodra er zich een mooie kans voordoet, zeker als er sprake is van krapte op de markt voor woningen of bedrijfsruimte in jouw regio.

Het beste hypotheekadvies voor zelfstandigen

Het beste en betrouwbaarste hypotheekadvies krijg je bij Fina Forte, dé hypotheekverstrekker voor ondernemers. Zij weten als geen ander met welke aspecten je rekening moet houden als je als zelfstandig ondernemer een grote lening wilt aangaan. Een goede beoordeling van de financiële situatie is hierbij essentieel. Zo wordt voorkomen dat je niet aan je verplichtingen kunt voldoen en daardoor niet alleen je bedrijf maar ook je huis kunt verliezen. Ga naar de website van Fina Forte en bereken direct hoeveel hypotheek jij als ondernemer kunt krijgen.