De kracht van de goji bes

In deze moderne en hectische tijd zijn we allemaal op zoek naar krachtig en gezond voedsel. Super-foodsGoji bessen zoals dat tegenwoordig wordt genoemd, blinken uit in hun voedingswaarde en bijdrage aan onze gezondheid. De goji bes groeit aan de boksdoorn wat valt onder de nachtschadefamilie. De rode bessen worden over het algemeen verkocht bij een noten groothandel en zijn rood van kleur. In combinatie met noten is deze gedroogde bes een krachtig antioxidanten product. De vrije radicalen hebben, wanneer we deze supergezonde bes eten geen vat op ons lichaam en kunnen zo niet de goede cellen beschadigen.

Wat bevat de goji bes?

De goji bes is behalve voorzien van antioxidanten ook rijk aan een grote hoeveelheid vitamine A. Vitamine A geeft een mooie, gave huid en helpt het immuunsysteem tegen vervelende indringers in ons lichaam te voorkomen. Ook helpt het bétacaroteen in de bes bij het produceren van vitamine A en zorgt tevens voor bescherming tegen Uv-straling. Het ijzer gehalte is 15 maal hoger dan in dezelfde hoeveelheid spinazie en het vitamine C gehalte bevat 88 mg. per 100 gram. Dit product geeft dus een bovengemiddeld hoge voedingswaarde wat voor elk lichaam een goede keus is om dagelijks te gebruiken. De noten groothandel heeft online goede kwaliteit goji bessen die op een simpele manier aan te schaffen zijn.

Hoe gebruik je de goji bes?

De goji bes kun je natuurlijk zo opknabbelen maar ze komen helemaal tot hun recht in bijvoorbeeld een smaakvolle smoothie. Samen met wat aardbeien of frambozen krijg je een volwaardige drankje en wanneer je er wat hennepzaad aan toevoegt is de smoothie te gebruiken als ontbijt of lunchgerecht. Snel en makkelijk.
Wanneer je de goji bes met een notenmix mengt zoals amandelen en walnoten heb je een heerlijke mix voor door je yoghurt of kwark.
Ook kan van de goji bes een heerlijke thee worden getrokken. Drink het met wat honing en je kunt een 4-uurs dip voorkomen.
De combinatie van goji bessen met kaneel, banaan en rozijnen geven een winters karakter aan de goji bes. Heerlijk om dit met havermout te eten op een koude winterdag.
Ook musli met appel plus de goji bes is een heerlijke combinatie wat je een flinke oppepper geeft.

Goji bessen zijn één van de gezondste bessen

De gojibes is één van de gezondste bessen op deze aarde. De Chinezen verwerken deze bes in medicijnen. Onze Westerse wereld heeft sinds een aantal jaren de goede werking ontdekt en veel mensen gebruiken deze bes dagelijks in hun eten. De goji bes draagt bij aan een gezonde huid, immuunsysteem en verbeterd het slaappatroon. Door de bes te verwerken in allerlei voeding zoals soepen, smoothies en thee, kun je dagelijks de kracht van de goji bes ondervinden.
Voor meer info en bestellen kunt u hier kijken!